Zoeken

Van storage, servers naar smartphones en SD kaarten. Van splinternieuwe systemen, refurbished werkplekken tot spare parts van servers van 10 jaar oud.

Prijs zoals weergeven in de zoekmachine is exclusief BTW, exclusief eventuele verzendkosten vanuit de leveranciers. Verzendkosten en eventuele betalingscondities worden in de mail meegestuurd bij bestelling.

Leveranciers

We zijn 6 september live gegaan en voor de zomer gestart met de verkoop/acquisitie. We hebben met alle distributeurs, brokers, traders en leveranciers inmiddels contact. Wegens vakanties en beslissingstrajecten duurt dit langer dan normaal. Dit betekent dat nog niet alle producten erin staan. Eind 2017 moeten alle leveranciers gekoppeld zijn voor een volledig totaal aanbod van de markt.

Wij hebben standaard koppelingen met prijslijsten. Hetgeen wat we (nog) niet kunnen verwerken zijn de verschillende partner statussen. Het zou dus technisch kunnen voorkomen dat de prijs in de zoekmachine hoger is dan jullie eigen prijs bij de distributeur vanwege jullie (hogere) partner status, hogere korting en lagere prijs.

Met de verwachte groei en gezamenlijke kracht vanuit de resellers zullen wij de onderhandeling aangaan met de leverancier om straks als groep zijnde betere prijzen en condities te kunnen leveren.

Het kanaal van hard- en software biedt vele mooie leveranciers. Leveranciers waar je wellicht nog nooit van gehoord hebt met verrassend goede prijzen. Het kan dus voorkomen dat je meer marge kan maken bij een nieuwe leverancier en dus een account moet aanmaken.

Wanneer je moe wordt van alle accounts, accreditaties, inkoopfacturen en contactpersonen gaan we (zoals het nu eruit ziet in Q4 het inkoop gedeelte faciliteren en lanceren.

Inkoop

We zijn op dit moment bezig met de ontwikkeling van een volledig faciliterende inkoop voor resellers. Hierdoor heb je als reseller nergens meer een account nodig en kunnen wij alles voor resellers op 1 platform centraal bij alle leveranciers bestellen. Op die manier heb je ook geen losse inkoopfacturen meer maar 1 centrale verzamel inkoop factuur. Daarnaast maar heb je maar 1 accreditatie voor krediet, 1 account om in te loggen én 1 contactpunt voor RMA.

Naast de tijdbesparing en het service gedeelte betekent dit ook wat voor de marge. Omdat wij een groep resellers vertegenwoordigen kunnen wij betere condities en statussen bij de leveranciers verkrijgen waar iedere losse reseller financieel voordeel aan heeft.

Over it-BidZ / Zook-IT zelf

It-BidZ heeft een 100% onafhankelijke positie in de markt. it-BidZ is ook volledig in eigendom van de eigenaar en we hebben geen investeringen of betrekkingen bij fabrikanten, distributeurs of leveranciers.

We proberen met it-BidZ formules te bedenken wat het kanaal in de IT doorzichtiger te maken met wederzijds voordeel voor zowel de vraag als aanbod kant. Zook-IT is hier onderdeel van.

Smart, Safe & Simple.